ua en ru

Погода на завтра: В Україні сніг, температура до -14

Погода на завтра: 21 січня в Україні сніг та дощ зі снігом, температура від -14 до +10.

Погода на завтра: 21 січня в Україні сніг та дощ зі снігом, температура від -14 до +10. Про це повідомляє Гідрометцентр при ДержНС України.

У східному регіоні температура від -7 до -14, в центральному - від -2 до -9, в південному - від 0 до +10, у західному - від 0 до 9, у північному - від -1 до +2.

У Києві сніг, температура вдень від -6 до -8, вночі від -9 до-11.

Відзначимо, Україна має помірно-континентальний клімат, поступово змінюється із заходу на схід. Його визначає віддаленість від океанів, континентальної Євразії і переважно рівнинний характер території. Лише вузька прибережна смуга Південного берега Криму характеризується субтропічним (середземноморського типу) кліматом. По мірі зростання континентальності літо стає жаркішим, а зима більш холодна, і зменшується кількість опадів.

19 листопада 2013 р. в Києві завершився найдовший за 133 роки безморозний період, який тривав з 10 квітня. Він перевищив на вісім днів рекорд 1932 р.

Деякі експерти відзначають, що погода в Україні перебуває на межі зміни кліматичного поясу, про що свідчить тенденція зміщення пір року, що спостерігається в останні роки.