ua en ru

Погода на тиждень: В Україні помірна температура і короткочасні грозові дощі, - Кульбіда

Погода на тиждень: В Україні очікується помірна температура і короткочасні грозові дощі.

Погода на тиждень: В Україні очікується помірна температура і короткочасні грозові дощі. Про це в ході брифінгу заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні у більшості регіонах України пройдуть короткочасні дощі. В Прикарпатському регіоні, а також у Хмельницькій, Вінницькій та Одеській областях очікується випадання граду та посилення вітру до 20 м/с", - заявив Кульбіда.

При цьому, за словами глави Гідрометцентру, суха і тепла погода очікується в Криму, Приазов'ї, Донецькій і Луганській областях. Максимальна температура повітря у цих регіонах досягне 31-33 градуси, на решті території України очікується 24-29 градусів.

Протягом 11-12 червня очікуються короткочасні грозові дощі, а максимальна температура складе 19-25 градусів по всій території України, лише на Прикарпатті близько 30 градусів.

"Протягом 13-14 і 15-16 червня збережеться нестійка і нестабільна погода. Місцями короткочасні дощі, помірний температурний режим: в нічні години до 16 градусів, у денні 20-25 градусів тепла", - заявив Кульбіда.

Також, за словами глави Гідрометцентру, на цьому тижні прогнозується низький клас пожежної небезпеки.