ua en ru

Погода цього тижня буде нестійкою, в окремі дні пройдуть сильні дощі із грозами

Погода в Україні поточного тижня буде дуже нестійкою, в окремі дні випадуть сильні дощі у супроводі гроз. Про це сьогодні на брифінгу повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

Погода в Україні поточного тижня буде дуже нестійкою, в окремі дні випадуть сильні дощі у супроводі гроз. Про це сьогодні на брифінгу повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда (на фото), передає прес-служба ДержНС.

"Протягом поточного тижня погода буде дуже нестійкою. 24 червня - переважно без опадів, лише на півночі Правобережжя місцями пройдуть дощі. Максимальна температура складе +19...+24°С, на півдні - підвищиться до +28°С. 25-26 червня слід очікувати ускладнення погодних умов під впливом атмосферних фронтів і циклонічних утворень. Так, 25 червня у південних, центральних і східних, а 26 червня у західних, центральних і північних областях випадуть сильні дощі", - розповів Кульбіда.

Він додав, що Гідрометцентр відстежуватиме ситуацію, оцінюватиме загрози виникнення паводків на Карпатських річках. Водночас Кульбіда зазначив, що на сьогодні рівні води на річках цього регіону дуже низькі.

За словами директора Гідрометцентру, 27-28 червня можна очікувати певне поліпшення погодних умов, пов'язане зі зменшенням інтенсивності дощів - вони будуть випадати тільки в окремих регіонах. Також поступово буде підвищуватися температура, і до 30 червня вона досягне позначки +30°С.

При цьому головний синоптик України зазначив, що минулого тижня у Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській областях і у Криму в окремих районах випала подвійна місячна норма опадів. До того ж якщо порівняти середню температуру повітря з нормою для цього періоду за останні кілька днів, то зараз вона на 4-6 градусів нижче.

За словами Кульбіди, 5-й клас пожежної небезпеки поки залишається на території Закарпаття, Київської, Чернігівської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської областей і південно-східних районів Вінницької області.