ua en ru

Поїздка французьких депутатів у Крим - неповага до суверенітету України, - МЗС

Поїздка французьких депутатів у Крим - неповага до суверенітету України, - МЗС Фото: член делегації французьких депутатів Тьєррі Маріані

У МЗС закликають усіх іноземних громадян чітко дотримуватися законодавства України

Міністерство закордонних справ (МЗС) України вважає поїздку французьких парламентарів до окупованого Росією Криму виявом неповаги до державного суверенітету України. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Вважаємо таку поїздку французьких парламентарів безвідповідальним кроком, виявом їхньої неповаги до державного суверенітету України, свідомим нехтуванням законодавства України і політики Франції та Європейського Союзу з невизнання незаконної окупації Автономної Республіки Крим", - йдеться в повідомленні.

У МЗС закликають усіх іноземних громадян чітко дотримуватися законодавства України та порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Повідомляється, що до порушників будуть застосовані визначені законодавством України обмеження, зокрема шляхом заборони на в'їзд на територію України.

Нагадаємо, група французьких депутатів у середу, 23 липня, вперше після введення Заходом санкцій проти Росії відвідає анексований Крим.