ua en ru

Машини ОБСЄ підпалили, щоб прибрати спостерігачів з окупованої території, - Турчинов

Машини ОБСЄ підпалили, щоб прибрати спостерігачів з окупованої території, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов

РФ хоче зірвати можливість врегулювання конфлікту мирним шляхом

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов назвав головною метою підпалу машин спостережної місії ОБСЄ потребу РФ прибрати міжнародних спостерігачів з окупованої території. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"Головна мета Росії - прибрати міжнародних спостерігачів з окупованої території, щоб безконтрольно вести вогонь по українській території та готувати свої збройні сили до наступальних операцій", - наголосив він.

За словами Турчинова, збільшення кількості обстрілів з використанням важкої артилерії та систем залпового вогню Росія та її маріонетки доповнили демонстративним підпалом машин місії ОБСЄ.

"Тим самим РФ та підконтрольні їй терористичні угрупування на Донбасі роблять все, щоб зірвати можливість врегулювання конфлікту мирним шляхом", - сказав Турчинов, додавши, що сьогоднішній підпал - це демонстрація зневаги Москви до міжнародних організацій та своїх міжнародних зобов'язань.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в заяві ОБСЄ на Facebook щодо нічного підпалу автомобілів місії говориться, що хтось хоче, щоб спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ перестала доповідати про події в Донецьку.