ua en ru

Підрозділи ДСНС підсилюють готовність особового складу до дій за призначенням

Підрозділи ДСНС підсилюють готовність особового складу до дій за призначенням Фото: українські рятувальники (прес-центр ДСНС)

Проводяться тренування щодо дій у разі виникнення НС на арсеналах і базах зберігання озброєння ЗСУ

Підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій підсилюють готовність і спроможність особового складу до дій за призначенням. Про це повідомляє прес-центр ДСНС.

Зазначено, що рятувальники проводять комплексну роботу щодо попередження виникнення різного роду надзвичайних ситуацій, а також перевіряють готовність підрозділів до дій за призначенням.

"Фахівці ДСНС беруть участь у тактико-спеціальних навчаннях і тренуваннях, у ході яких відпрацьовуються питання взаємодії екстрених служб під час ліквідації різного роду надзвичайних подій", - йдеться в повідомленні.

Зокрема в Полтавській області цього тижня відбулися тактико-спеціальні навчання на території нафтопереробного та автомобільного заводів, під час яких було відпрацьовано взаємодію пожежно-рятувальних підрозділів Полтавського гарнізону ДСНС з адміністрацією об’єктів, плани пожежогасіння, створення та роботу штабів із ліквідації пожеж, спільні накази про організацію взаємодії зі службами підприємств.

Водночас рятувальники Святошинського району Києва провели навчання в одному із столичних гіпермаркетів столиці. Своєю чергою закарпатські гірські рятувальники цього тижня вдосконалювали навички порятунку туристів у можливих екстремальних ситуаціях на крісельних витягах і схилах гірськолижного комплексу Драгобрат у Рахівському районі.

"Крім того, по всій Україні проводяться тренування щодо дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на арсеналах та базах зберігання озброєння ЗСУ. Загалом, тренування та спільні навчання щодо попередження виникнення різного роду надзвичайних ситуацій, а також оперативного реагування при виникненні надзвичайної ситуації триватимуть і надалі по всій території країни", - доповіли у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Тернополі на території комбінату "Будіндустрія", у бетонно-формувальному цеху, стався вибух газової суміші.