ua en ru

У Тернополі на комбінаті стався вибух газової суміші

У Тернополі на комбінаті стався вибух газової суміші Фото: вибух у Тернополі (прес-служба ДСНС)

Рятувальники дістали з-під завалів працівника цеху

У четвер, 14 грудня, о 19:20 у Тернополі на території комбінату "Будіндустрія", у бетонно-формувальному цеху, стався вибух газової суміші. Про це повідомляє ДСНС області.

"Сталося часткове руйнування залізобетонного даху на площі близько 576 м. кв. (24х24 м). Під завалами бетонних конструкцій виявився працівник цеху, громадянин 1951 року народження, мешканець м. Тернопіль", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що о 20:55 потерпілого звільнили з-під завалу та передали працівникам центру екстреної медичної допомоги, які його госпіталізували в реанімаційне відділення Тернопільської міської лікарні №1.

"Можливо причина вибуху - порушення технологічного процесу. Остаточні висновки щодо причин і наслідків вибуху будуть прийняті після завершення детального вивчення обставин події, обстеження будівлі і проведення засідання спеціальної комісії", - розповіли в ДСНС.

На місці вибуху працювали пожежники і рятувальники на чолі з начальником Управління полковником служби цивільного захисту Віктором Маслеєм, а також медики. Всього до пошукових та аварійно-рятувальних робіт було залучено 5 одиниць техніки та 23 особи з числа особового складу пожежно-рятувальної служби Тернопільського гарнізону, додали в ДСНС.

Про подію проінформовані спеціалізовані служби цивільного захисту м. Тернопіль та органи місцевого самоврядування.

У Тернополі на комбінаті стався вибух газової сумішіУ Тернополі на комбінаті стався вибух газової сумішіУ Тернополі на комбінаті стався вибух газової сумішіУ Тернополі на комбінаті стався вибух газової сумішіУ Тернополі на комбінаті стався вибух газової суміші

Також місцеве видання "20 Хвилин" опублікувало відео з місця події.

Нагадаємо, 10 грудня на околиці Львова на кільцевій дорозі на стоянці одного з готелів невідомою вибухівкою був пошкоджений автобус, що здійснював екскурсійне перевезення польських туристів у місто. Інцидент кваліфікували як теракт.