ua en ru

Підписання УА України з ЄС залежить від результату парламентських виборів, - Тарасюк

Підписання угоди про асоціацію (УА) з Європейським союзом (ЄС) залежить від результату парламентських виборів. Про це заявив глава комітету Верховної Ради (ВР) України з питань європейської інтеграції, народний депутат фракції НУНС Борис Тарасюк на євроатлантичному форумі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Питання парафування УА з ЄС стало політичним. Парафування УА з ЄС можливе в першому кварталі 2012 р., тому що це технічне питання. Однак із приводу підписання у мене дуже великі сумніви. Навряд чи це відбудеться до парламентських виборів", - сказав Тарасюк.

Глава комітету додав: "Залежно від того, як пройдуть парламентські вибори, чи будуть вони чесними, від цього буде залежати позиція ЄС щодо України. Адже вже ми бачимо підготовку влади до масових фальсифікацій. Ці парламентські вибори безпосередньо будуть впливати на подальший хід відносин Україна та ЄС. Від цього залежить підписання УА".

Нагадаємо, що 22 січня 2012 р. Президент України Віктор Янукович висловив упевненість, що Україна в 2012 р. укладе угоди про зону вільної торгівлі та асоціацію з ЄС. Після закінчення саміту Україна-ЄС 19 грудня 2011 р. Президент заявив, що Україні задоволена підсумками саміту, і сподівається на продовження діалогу з ЄС в 2012 р.