ua en ru

На підпис президенту передали закон про захист бізнесу

На підпис президенту передали закон про захист бізнесу Фото: Володимир Зеленський (Віталій Носач/РБК-Україна)

Законопроект уже підписав спікер Верховної ради

На підпис президентові Володимиру Зеленському передали законопроект №0889 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення захисту суб'єктів господарювання від неправомірних дій або бездіяльності дозвільних органів". Про це свідчить інформація на сайті парламенту.

На підпис президенту передали закон про захист бізнесу

Останній етап проходження документу - переданий на підпис президенту. Законопроект раніше підписав глава Верховної ради Дмитро Разумков.

Законом вводиться адміністративна відповідальність за неповідомлення або несвоєчасне повідомлення дозвільним органом суб'єкта господарювання або адміністратора про відмову у видачі документа дозвільного характеру.

У документі визначається, що відноситься до порушення вимог законодавства про дозвільну систему у сфері господарської діяльності. При цьому всі визначені документом порушення тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 850-1700 гривень. А якщо аналогічні дії вчинила особа, яку протягом року було піддано адмінстягненню за такі ж порушення, то їй загрожує накладення штрафу від ста до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 1700 до 2550 гривень.

Як писало РБК-Україна, цей проект закону нардепи прийняли в другому читанні 3 жовтня.

Нагадаємо, ВР 18 вересня 2018 року прийняла в першому читанні за основу законопроект №7373 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення захисту суб'єктів господарювання від неправомірних дій або бездіяльності дозвільних органів". Документ підтримали 240 нардепів.

Додамо також, Рада 8 скликання прийняла в першому читанні і в цілому урядовий законопроект №8490 для забезпечення дотримання прав учасників кримінального судочинства та інших осіб правоохоронними органами при провадженні досудового розслідування. Законопроект отримав народну назву "маски-шоу стоп".