ua en ru

Підозрюваного у справі за фактом пожежі на "Хартроні" оголошено в розшук

Підозрюваного у справі за фактом пожежі на "Хартроні" оголошено в розшук.

Підозрюваного у справі за фактом пожежі на "Хартроні" оголошено в розшук. Про це РБК-Україна повідомила прес-секретар прокуратури Харківської області Віта Дубовик.

"Слідчими та процесуальними керівниками доручено відповідним оперативним підрозділам проведення розшуку та затримання підозрюваного у справі за фактом пожежі на ювелірному заводі за у Харкові з метою доставки його до суду та обрання запобіжного заходу. На даний час в інтересах слідства та для запобігання розповсюдження фактичних відомостей, перекручування достовірних даних, персональна інформація про підозрюваного не розголошується. На сьогодні та особа, прізвище якої називається у ЗМІ у якості підозрюваного, ним не є і в розшук не подавалася", - сказала Дубовик.

Нагадаємо, 8 січня 2014 р. на заводі "Хартрон" виникла пожежа у п'ятиповерховій виробничій будівлі, яку орендує на території заводу Харківська ювелірна фабрика. В результаті пожежі загинули 8 осіб. Ще 22 людини були врятовані співробітниками ДержНС. Вогнем було пошкоджено 4-й і 5-й поверхи будівлі на площі 250 кв. м. Рятувальники запобігли розповсюдженню вогню на інші поверхи будівлі.

Прокуратура розглядає дві версії загибелі людей на "Хартроні":

- порушення правил протипожежної безпеки, яке спричинило загибель людей (ч.2 ст.270 КК - санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років);

- порушення правил охорони праці (ст.271 КК).