ua en ru

Підозрюваний у вбивстві Вороненкова заперечує всі обвинувачення

Підозрюваний у вбивстві Вороненкова заперечує всі обвинувачення Фото: засідання суду (РБК-Україна)

Лось заявив, що він "тут зовсім ні до чого"

Підозрюваний у вбивстві колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Олександр Лось заперечує всі обвинувачення щодо своєї причетності до вбивства. Про це він розказав із боксу для затриманих, передає кореспондент РБК-Україна.

Лось заявив, що він "тут зовсім ні до чого".

"Вони не знають, що вони роблять. Всі ці звинувачення безпідставні. Я бачив частково обвинувачення, і підозру бачив, але я зовсім не згодний", - заявив він.

Адвокат ще одного підозрюваного у вбивстві Вороненкова Ярослава Тарасенка, в свою чергу, перед засіданням повідомив, що його підзахисного звинувачують у співучасті у плануванні вбивства.

Підозрюваний у вбивстві Вороненкова заперечує всі обвинуваченняФото: засідання суду (РБК-Україна)

"Його звинувачують у співучасті у плануванні вбивства. Тарасенко бачився декілька разів в житті із кіллером. І то, це було по декілька хвилин, і то, в межах АТО. Лось був охоронцем чоловіка, який проживав в тому ж будинку, що і Вороненков", - розказав адвокат Владислав Томош.

Зазначимо, раніше було встановлено, що організаторами вбивства Вороненкова були Володимир Тюрін, Юрій Василенко та Олександр Лось, а безпосередніми виконавцями - Ярослав Левенець, Ярослав Тарасенко та кілер Павло Паршов, якого застрелив охоронець Вороненкова.

Нагадаємо, екс-депутат Держдуми Росії Дениса Вороненкова застрелено23 березня 2017 року в центрі Києва на вул. Пушкінська. Охоронець екс-депутата поранив нападника, однак сам отримав поранення. Кіллера госпіталізували, медики намагалися врятувати йому життя, однак він помер у лікарні.

Згодом стало відомо, що стрілець - громадянин України 1988 року народження Павло Паршов. Він народився у Севастополі, був завербований російськими спецслужбами і нібито йому було поставлено завдання впровадитися в один із підрозділів ЗСУ або Національної гвардії.