ua en ru

Підозрюваний у вбивстві Ноздровської просить відпустити його під особисте зобов'язання

Підозрюваний у вбивстві Ноздровської просить відпустити його під особисте зобов'язання Фото: скріншот з відео (Радіо Свобода)

Сторона обвинувачення наполягає на запобіжному заході у вигляді тримання під вартою

Підозрюваний у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської Юрій Россошанський просить суд застосувати щодо нього запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Про це він заявив сьогодні під час розгляду клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прошу застосувати до мене особисте зобов'язання", - заявив Россошанський. Підозрюваний визнав інкриміновану йому підозру і запевнив, що не збирається переховуватися від слідства та має намір брати участь у слідчих діях. Крім того Россошанський зазначив, що йому та його сім'ї надходили погрози.

Зі свого боку, сторона обвинувачення наполягає на запобіжному заході у вигляді тримання під вартою протягом двох місяців без права внесення застави.

Нагадаємо, раніше прес-секретар Вишгородського районного суду Вікторія Ніколаєнко заявила, що клопотання щодо обрання Россошанскому запобіжного заходу буде розглядати суддя Олексій Рудюк.

1 січня поліція повідомила, що знайдено труп молодої жінки у Вишгородському районі Київської області. Пізніше стало відомо, що вбита - це правозахисниця Ірина Ноздровська, яка кілька років займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, котру 30 вересня 2015 року в селі Демидів на смерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

8 січня 2018 року поліція затримала підозрюваного у вбивстві.