ua en ru

Підозрюваний у причетності до паливної схемою попросив допомоги у посла США

Підозрюваний у причетності до паливної схемою попросив допомоги у посла США Фото: посольство США в Києві (U. S. Embassy Kyiv Ukraine)

Олександр Малюк при підтримці свого адвоката направив Марі Йованович відкритий лист

Ветеран Збройних сил України Борис Малюк, підозрюваний в причетності до паливної схемою на 149 млн гривень, з-за якої армія недоотримала 5-9% обсягів пального, для захисту своєї честі вирішив звернутися до посла США в Україні Марі Йованович. Про це повідомив адвокат іншого підозрюваного у скандальній справі, директора департаменту держзакупівель Міністерства оборони полковника Володимира Гулевича, Олег Бабич в ексклюзивному коментарі "Обозревателю".

Він нагадав, що ряд офіцерів, включаючи Малюка, на чолі із заступником міністра оборони підозрюються в тому, що при закупівлі пального для потреб ЗСУ у червні 2016 року вони підписали з переможцем конкурсу по електронній системі ProZorro додаткові договори, які збільшували закупівельні ціни привели до зниження поставок.

Однак, будучи впевненим у своїй невинності, Малюк при підтримці свого адвоката направив американському дипломату відкритий лист, в якому викладені дійсні обставини справи і прохання про особистому прийомі.

"Зайве говорити, що в останні місяці мені довелося пережити багато не найкращих хвилин мого життя, починаючи з принизливого обшуку на очах дружини і всього гуртожитку, затримання з подальшим цілодобовим домашнім арештом і закінчуючи необґрунтованим підозрою у скоєнні особливо тяжкого злочину", - зазначає Малюк в документі.

Він також додав, що його честь і гідність опорочены незаслужено, адже зазначене кримінальне переслідування за підозрою в розтраті державних коштів не базується на законі.

"В умовах, коли з 24 квітня 2016 року в Україні почалося загальне подорожчання палива, ув'язнення в червні 2016 року додаткових угод з ТОВ "Трейд Коммодити" щодо підвищення ціни і, відповідно, зменшення обсягів постачання було єдино можливим управлінським рішенням, яке запобігло закупівлю палива Міноборони за ще вищими цінами", - запевнив офіцер

Підозрюваний у причетності до паливної схемою попросив допомоги у посла СШАПідозрюваний у причетності до паливної схемою попросив допомоги у посла США

Фото: звернення Олександра Малюка до Марі Йованович

"Від себе додам, що за таких обставин єдиним законним рішенням має стати закриття справи за відсутності події кримінального злочину. Тому захистом іншого підозрюваного у справі, директора департаменту міністерства Володимира Гулевич, в прокуратуру і Національне антикорупційне бюро вже заявлено відповідне клопотання", - підкреслив Бабич.