ua en ru

Затриманий за підготовку вибухів у Німеччині планував теракт в аеропорту Берліна

Затриманий за підготовку вибухів у Німеччині планував теракт в аеропорту Берліна Фото: в квартирі підозрюваного виявили потужний вибуховий пристрій.

Спочатку його метою могли бути поїзди

У Німеччині затриманий виходець із Сирії Джабер аль-Бакр збирав бомбу, маючи намір, імовірно, вчинити напад на один з аеропортів Берліна, заявив глава Федерального відомства по охороні конституції Німеччини Ханс-Георг Маасен. Про це повідомляє ВВС.

"За отриманою нами інформацією секретних служб, спочатку його метою були поїзди в Німеччині, проте в кінцевому результаті він вибрав берлінський аеропорт", - розповів шеф контррозвідки.

Як зазначив Маасен, у спецслужб Німеччини була інформація про намір терористичного угруповання "Ісламська держава" атакувати об'єкти транспортної інфраструктури країни.

6 жовтня розвідслужба ідентифікувала підозрюваного - 22-річного Джабер аль-Бакра, який підтримував контакти з ІДІЛ, і встановила за ним спостереження в Саксонії. В ході обшуку в його квартирі було виявлено 1,5 кг потужної вибухової речовини. Затримали сирійця 10 жовтня в Лейпцигу на квартирі біженців.

Нагадаємо, 9 жовтня в Хемніці поліція затримала ще одного чоловіка, який підозрюється в зв'язках з аль-Бакром.