ua en ru

Підозрюваного в організації терактів в Парижі перевели у в'язницю Брюгге

Підозрюваного в організації терактів в Парижі перевели у в'язницю Брюгге Фото: теракти в Парижі

Салах Абдеслам поміщений під найсуворіший наглядовий режим в Бельгії

Головний підозрюваний в організації терактів в Парижі в листопаді 2015 року Салах Абдеслам поміщений в умови "особливого індивідуального режиму у в'язниці міста Брюгге. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Повідомляється, що цей пенітенціарний заклад є єдиним в країні, який в даний час має в своєму розпорядженні відділенням з таким режимом безпеки.

Наголошується, що це відділення складалося в 2008 році для ув'язнених, яких підозрювали у задумах втечі, і для тих, у кого виникали поведінкові проблеми при вмісті в звичайних відділеннях. Але з накопиченням справ про тероризм, спецвідділення стали використовувати і для подібних випадків.

Крім того, у камерах цього відділення подвійні двері, всі меблі прикручені до стін або підлоги і зроблені з міцних матеріалів, телевізор знаходиться за плексигласовим захистом. Всі предмети в таких камерах перевіряються щодня з метою не допустити, щоб засуджений зміг себе поранити.

Нагадаємо, головний підозрюваний в організації терактів в Парижі в листопаді 2015 року Салах Абдеслам був виписаний з лікарні.