ua en ru

За підозрюваного в спробі дати хабар детективу НАБУ одеського депутата внесли заставу

За підозрюваного в спробі дати хабар детективу НАБУ одеського депутата внесли заставу Фото: Олег Бабенко (facebook.com oleg.babenko.777)

За Олега Бабенка внесли заставу в 2 млн гривень

За депутата Одеської обласної ради Олега Бабенка, якого підозрюють у пропозиції хабара детективу Національного антикорупційного бюро (НАБУ), внесли 2 млн гривень застави. Про це РБК-Україна повідомив адвокат Бабенко Михайло Коротюк.

"За Олега Бабенка внесли заставу в 2 млн гривень", - повідомив він.

При цьому Бабенко заперечив повідомлення про те, що він пропонував хабар у розмірі 500 тис. доларів представникам НАБУ, і назвав їх "вигадкою і провокацією".

Нагадаємо, детективи НАБУ спільно з працівниками Генеральної прокуратури України 12 січня повідомили про підозру чинному депутату Одеської обласної ради та його передбачуваного спільникові за пропозицію хабара в розмірі 500 тис. доларів співробітнику НАБУ.

Хабар детективу НАБУ пропонувалася в обмін на зняття арешту з рахунків приватного товариства, задіяного в корупційній схемі із заволодінням коштів бюджету міста Одеса. Йдеться про гроші, отриманих від продажу будівлі мерії Одеси за завищеними цінами.

Зазначимо, що 19 січня Генеральній прокуратурі України допитали Бабенко.