ua en ru

Підозрюваного в державній зраді харківського чиновника Мусєєва оголосили в міжнародний розшук

Підозрюваного в державній зраді харківського чиновника Мусєєва оголосили в міжнародний розшук Фото: Максим Мусєєв (facebook.com/Maxim Museev)

Глава Холодногірської райадміністрації Харкова виїхав з України за місяць до повідомлення про підозру

Керівника Холодногірської районної адміністрації Харківської міськради Максима Мусєєва, підозрюваного у державній зраді, оголосили в міжнародний розшук. Про це передає РБК-Україна з посиланням на Depo.Харків.

Наголошується, що рішення про оголошення чиновника в розшук прийняв Київський районний суд Харкова. Мусєєва підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами.

Згідно з даними слідства, протягом 26 серпня - 12 вересня чиновник, перебуваючи за межами України, передавав представникам Росії службову інформацію Міноборони. Інформація згодом була розміщена на електронному ресурсі.

Згідно з документом, Мусєєв залишив територію України 26 серпня, а 28 вересня слідчі викликали його для повідомлення про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Крім того, слідчий суддя вважає доведеним існування ризиків того, що Мусєєв може переховуватися від органів досудового розслідування, знищити або спотворити докази, надати інше кримінальне правопорушення, у зв'язку з чим суд дозволив слідчому затримати чиновника з метою приводу в суд для участі в розгляді клопотання про обрання йому запобіжного заходу

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мусєєв створив організацію псевдо-ветеранів АТО, які займалися збором інформації військового характеру. Учасника організації вдалося зібрати і передати російським спецслужбам деякі списки військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції на Донбасі.

Відомо, що в окупованому Криму в 2015 році Мусєєв отримав паспорт РФ - СБУ задокументувала наявність у нього подвійного громадянства.