ua en ru

Підозру Януковичу вручили згідно з КПК, - Луценко

Підозру Януковичу вручили згідно з КПК, - Луценко Фото: захист Віктора Януковича вручили підозру згідно з українськими законами

ГПУ має намір вручити обвинувальний акт Януковичу на початку 2017 року

Підозру колишньому президенту України Віктору Януковичу у державній зраді вручили у відповідності з нормами Кримінально-процесуального кодексу. Про це на брифінгу заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Наша позиція ґрунтується виключно на нормах КПК, і хочу звернути увагу, що адвокат або займається піаром, або демонструє правовий нігілізм. Луценко не оголошував підозру в суді, я роз'яснював суть підозри. Це різні речі", - заявив Луценко.

Він також зазначив, що процес вручення підозри стався, коли прокурори вручили пакет документів захисту Януковича. А в Росії підтвердили, що направили підозру в Мін'юст для вручення Януковичу.

"На початку наступного року, а може навіть раніше, ми вручимо обвинувальний акт і почнемо судовий процес по державній зраді Януковича. У найближчі місяці ми готові завершити досудове слідство", - додав Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що захист Януковича відмовився прийняти підозру у держзраді. Одним з аргументів адвокатів було порушення вимог Кримінально-процесуального кодексу у процедурі письмового повідомлення про підозру.