ua en ru

Захист Януковича відмовився прийняти підозру в держзраді

Захист Януковича відмовився прийняти підозру в держзраді Фото: Віктор Янукович в Україні підозрюється у державній зраді

Адвокати назвали причини, за якими підозру у держзраді Януковичу слід вважати неоголошеною

Захист екс-президента Віктора Януковича відмовилася приймати підозру у держзраді, оголошену генеральним прокурором Юрієм Луценко під час допиту 28 листопада. Відповідну заяву, копію якої має в своєму розпорядженні РБК-Украина, адвокат Януковича Віталій Сердюк направив до Генеральної прокуратури.

Заява про повернення повідомлення про підозру і повісток про виклик на допити складено на ім'я генпрокурора. У ній аргументується, чому підозру в зраді Януковичу слід вважати неоголошеною.

"Враховуючи наявність у Луценка Ю. В. статусу свідка в кримінальному провадженні (з розстрілів на Майдані, - ред.), він не мав права вчиняти в рамках даного провадження, як прокурор, будб-які процесуальні дії, в тому числі повідомляти про підозру іншому свідку Януковичу В. Ф.", - сказано в заяві.

Ще один аргумент захисту Януковича - порушення вимог Кримінально-процесуального кодексу до процедури письмового повідомлення про підозру. При цьому, на думку адвокатів, зачитуючи підозру, Юрій Луценко лише "створив видимість" виконання офіційних процесуальних дій.

Нагадаємо, Юрій Луценко оголосив Віктору Януковичу підозра в зраді під час технічної перерви у судовому засіданні, під час якого проводився допит екс-президента.