ua en ru

Справа Гаврилової направлена на визначення підсудності

Справа Гаврилової направлена на визначення підсудності Фото: Лідія Гаврилова (УНІАН)

Засідання по справі Гаврилової може відбутися до травневих свят

Подільський районний суд Києва під час підготовчого засідання у справі голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової прийняв рішення передати справу в апеляцію для визначення підсудності. Про це кореспонденту РБК-Україна розповів прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Віталій Кравець.

"Суд відбувся. Колегія засумнівалась в підсудності справи саме Подільському суду. Крапку в цьому питанні поставить апеляція. Було вирішено передати справу в апеляцію для визначення підсудності", - розказав він.

За його словами, дата засідання Апеляційного суду по даному питанню не призначена. Однак засідання може відбутися до травневих свят.

"Засумнівались, бо вважають, що місце злочину не встановлено, а якщо й встановлено - то все одно воно не в Подільському районі", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Подільський районний суд Києва планував провести підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової в незаконному збагаченні у п'ятницю, 13 квітня.

Додамо, що 23 січня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили Гавриловій про підозру у незаконному збагаченні в розмірі близько 10 мільйонів гривень і декларуванні недостовірних даних. За інформацію прокурора, у Гаврилової, зокрема, були вилучені золоті злитки приблизною вартістю 80 тис. гривень.

Згодом Солом'янський районний суд Києва наклав арешт на все майно Гаврилової. 25 січня Солом'янський районний суд Києва обрав Гавриловій запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання строком на два місяці (до 25 березня 2018 року).