ua en ru

Подольські завершив кар'єру у збірній Німеччини

Подольські завершив кар'єру у збірній Німеччини Фото: Лукас Подольскі попрощався з уболівальниками

Півзахисник виступав за основу німецької команди з 2007 року

Півзахисник Лукас Подольскі завершив кар'єру у збірній Німеччини з футболу, символічно ставши героєм протистояння в товариському матчі проти збірної Англії. Про це повідомляє прес-служба збірної Німеччини.

Зустріч, що пройшла в середу ввечері в Дортмунді, завершилася перемогою господарів з рахунком 1:0. Єдиний гол у матчі забив на 69 хвилині Подольскі, для якого ця гра стала останньою у формі збірної Німеччини.

Лукас оголосив про завершення міжнародної кар'єри відразу після Євро-2016, однак Футбольний союз Німеччини як виняток викликав його на товариську зустріч в Дортмунді, щоб віддати шану ветерану.

Півзахисник виступав за основу німецької команди з 2007 по 2017 рік. На рахунку 31-річного форварда провів за бундесманшафт 130 ігор і забив 49 м'ячів.

altФото: Подольскі провів останній матч за збірну

Разом зі збірною Подольскі став чемпіоном світу в 2014 році і віце-чемпіоном Європи-2008. Обидві збірні продовжують боротьбу за вихід на чемпіонат світу 2018 року.

В рамках відбіркового турніру німці в групі З зіграють 26 березня на виїзді з командою Азербайджану, а збірна Англії в групі F в цей же день прийме команду Литви.

Матч відбіркового етапу ЧС-2018 між збірними України і Хорватії відбудеться в п'ятницю, 24 березня, в Загребі.

Нагадаємо, голкіпер "Ювентуса" Джанлуїджі Буффон розповів, звідки черпає мотивацію в 39 років для того, щоб продовжувати грати у футбол.