ua en ru

Для підготовки переговорів щодо Brexit потрібен час, - Мей

Для підготовки переговорів щодо Brexit потрібен час, - Мей Фото: прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей

Франсуа Олланд закликав Британію прискорити початок переговорів щодо виходу країни з ЄС

Новий прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей не збирається переглядати результати референдуму про Brexit, проте її уряду знадобиться додатковий час, перш ніж він буде готове розпочати переговори про вихід країни з Євросоюзу. Про це вона повідомила канцлеру ФРН Ангелі Меркель і президенту Франції Франсуа Олланду в телефонній розмові, передає BBC.

Телефонні переговори нового британського прем'єра з керівниками Німеччини і Франції, а також прем'єр-міністром Ірландії відбулися через кілька годин після того, як вона прийняла справи у Девіда Кемерона.


"Під час телефонних переговорів прем'єр-міністр підкреслила свій намір виконати волю британців, які вирішили залишити ЄС. Прем'єр-міністр пояснила, що нам знадобиться додатковий час, щоб підготуватися до цих переговорів, і висловила надію, що вони пройдуть в конструктивному і позитивному дусі", - розповіла прес-секретар Мей.

У свою чергу в Єлисейському палаці повідомили, що президент Франції "знову висловив побажання, щоб переговори про вихід Британії з Європейського союзу почалися якомога швидше".

Нагадаємо, президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр Італії Маттео Ренці планують провести зустріч наприкінці серпня для обговорення майбутнього Європейського Союзу та Великої Британії після Brexit.