ua en ru

Підготовка ударів по Сирії спричинила конфлікти Трампа з главою Пентагону

Підготовка ударів по Сирії спричинила конфлікти Трампа з главою Пентагону Фото: Дональд Трамп (bundesregierung.de)

Трамп тиснув на главу Пентагону, вимагаючи більш широкої військової відповіді на хіматаку в Сирії

Організація ракетного удару по об'єктах у Сирії виявилася більш складною і трудомісткою, ніж уявляв собі президент США Дональд Трамп, що призвело до певних суперечок і конфліктів із главою Пентагону. Про це з посиланням на джерела в Білому домі повідомляє Thе Wall Street Journal.

"Трамп провів тиждень, зшиваючи коаліцію з Великобританією і Францією для початку ударів. Він також зіткнувся з опором з боку міністра оборони Джеймса Меттіса, який хотів більш обмежених дій, щоб не ризикувати більш широкою конфронтацією з російськими силами", - передає видання слова неназваних офіційних осіб.

Співрозмовники газети розповіли, що Білий дім був поглинений сирійськими питаннями 20 годин на добу. За їх словами, Трамп знущався над затримками і тиснув на главу Пентагону, вимагаючи більш широкої військової відповіді, яка утримала б сирійського президента Башара Асада від подальших хімічних атак.

Раніше Reuters із посиланням на джерела повідомило, що Трамп наполягає на більш агресивних ударах США по Сирії. Зокрема, за словами джерел, Трамп попросив військових розглянути такі варіанти, щоб при атаці покарання отримали головні союзники Сирії - Росія й Іран.

Як пояснювали джерела в Білому домі, Трамп був "стурбований жахливими фотографіями дітей, які задихаються", він також був незадоволений позицією російського президента Володимира Путіна, що підтримує Башара Асада.

Крім того, Трампа обурило те, що сирійський лідер "не засвоїв уроку від першого удару", який був нанесений по авіабазі Шайрат сирійських урядових сил у Хомсі 7 квітня 2017 року.

Нагадаємо, раніше в Сирії заявили про перебільшення масштабу атаки по країні.