ua en ru

Підготовка до прийняття закону про прокуратуру розпочнеться з 14 жовтня, - Соболєв

Підготовка до прийняття у другому читанні закону про прокуратуру розпочнеться з 14 жовтня 2014 р.

Підготовка до прийняття у другому читанні закону про прокуратуру розпочнеться з 14 жовтня 2014 р. Про це з трибуни Верховної Радв України заявив голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо сьогодні у нас проходить не компанійська боротьба з корупцією, то весь пакет проектів законів по боротьбі з корупцією - це 15 проектів законів - повинен бути проголосований", - заявив Соболєв.

Він нагадав, що ЄС вимагав від України виконати ряд вимог, зокрема ухвалення закону про прокуратуру.

"Питання про прокуратурі має бути вирішено. Цей проект закону має бути внесений до парламенту і проголосований... Ми підтримаємо проекти законів по боротьбі з корупцією (внесені урядом і Президентом), але на 14 число є згода про створення робочої групи за участю представників парламенту, уряду і Президента (Президента України), а також прокуратури, щоб цей закон був підготовлений до прийняття", - повідомив Соболєв.

Нагадаємо, 1 жовтня 2014 р. голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський заявив про необхідність якнайшвидшого прийняття нового закону України "Про прокуратуру".

Зазначимо, що законопроект про прокуратуру раніше був прийнятий у першому читанні.