ua en ru

Держбюджет-2014 може бути не прийнятий до Нового року, - Єфремов

Державний бюджет України на 2014 р. може бути не прийнятий до Нового року. Про це заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу після погоджувальної ради депутатських груп та фракцій ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, на питання журналістів про те, коли буде розглядатися бюджет на 2014 р. і чи наполягає більшість у ВР на його внесення до парламенту, Єфремов відповів: "Не тільки наполягаємо, але і в процесі постійних переговорів з урядом ці питання піднімаємо. Буквально вчора я розмовляв з прем'єром (прем'єр-міністром України Миколою Азаровим) і в тому числі акцентував увагу на тому, що у нас немає (проекту бюджету на 2014 р), поданого в парламент. Відповідь була такою, що ми розглядали, що в процесі підписання євроінтеграційних угод буде досягнутий якийсь результат, і потім, залежно від цього результату, буде сформований держбюджет на 2014 р.", - сказав Єфремов.

Однак, за його словами, підписання угоди про асоціацію так і не відбулося, тому підготовка держбюджету затягується.

"Враховуючи те, що відповідей на ці питання немає ні в одному напрямку... То на сьогоднішній день ще ведеться робота з даного питання. І я не виключаю варіант, що можливо січень ... ми будемо працювати по 1/12 бюджету нинішнього року", - сказав Єфремов.

У той же час він відзначив, що аналогічна ситуація була й раніше - під час премє ртсва Юлії Тимошенко.