ua en ru

Підготовка авіаперсоналу України проводитиметься за європейськими стандартами, - Мінінфраструктури

Порядок підготовки, сертифікації та отримання авіаційним персоналом некомерційних категорій цивільної авіації України кваліфікації для польотів в межах України будуть адаптовані до спільних авіаційних вимог JAR-FCL "Видача свідоцтв льотному екіпажу" Європейського Союзу. З цією метою Міністерство інфраструктури України розробило та виносить на публічне громадське обговорення проект наказу "Про затвердження змін до правил видачі свідоцтв авіаційному персоналу в Україні", повідомляє прес-служба Міністерства.

Зазначеним проектом наказу передбачається нормативне врегулювання національних правил щодо організації та проведення підготовки авіаційного персоналу некомерційних категорій цивільної авіації України, а також їх приведення у відповідність до стандартів і рекомендованої практики Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО) та законодавства Європейського Союзу. Зокрема, передбачається приведення національної класифікації кваліфікаційних відміток про опановані класи та типи повітряних суден авіаційного персоналу некомерційних категорій до вимог спільних авіаційних вимог JAR-FCL "Видача свідоцтв льотному екіпажу" ЄС.

Як зазначає прес-служба Міністерства інфраструктури, реалізація проекту сприятиме підвищенню рівня підготовки авіаційного персоналу некомерційних категорій, розвитку системи підготовки авіаційних фахівців цивільної авіації України і забезпеченню необхідного рівня безпеки польотів, що у свою чергу підвищить конкурентоспроможність авіаційних фахівців цивільної авіації України.