ua en ru

Підбором кандидатур на посади в Кабміні займається російська компанія, - ЗМІ

Підбором кандидатур на посади в Кабінеті міністрів займається російська компанія.

Підбором кандидатур на посади в Кабінеті міністрів займається російська компанія. Про це йдеться в статті, опублікованій на сайті "Дзеркало тижня".

Як вдалося з'ясувати журналісту "Дзеркала тижня" Валентині Самар, повна і коротка назва цієї компанії, як свідчить держреєстру, - ТОВ "Ворлд ексзекьютив партнерз". Але цю назву вона носить лише кілька місяців - з червня 2014 року. З моменту заснування в 2008 році ТОВ називалося "Мейн.Серч енд девелопмент", а з липня 2011 року було перейменовано в "Росексперт".

Точно таку ж назву носить і московська рекрутингова компанія, що працює з 1996 року і представляє інтереси на ринках Росії, України і Казахстану вже згадуваній глобальної компанії Korn Ferrу.

"І в тому, що київський "Росексперт" (а з недавніх пір і "Ворлд ексзекьютив партнерз") не може вважатися "дочкою" московського, сайт російської компанії не залишає ніяких сумнівів", - відзначає автор статті.

"Виходить, що підбором кандидатур на вищі державні посади, включаючи членів уряду України, займається російська компанія?! Або її київський офіс, якщо говорити точно відповідно до інформації, розташованої на сайті московського ТОВ", - пише Самар.

Зазначається, що на момент публікації статті, зв'язатися з керівництвом WE Partners за телефонами, вказаними в українському держреєстрі і на сайті Росэксперта, не вдалося. Тому ряд питань поки залишаються без відповідей.

"Тим не менш, ще раз підкреслимо - жодним чином не сумніваємося, що ця компанія надає якісні послуги з підбору персоналу. Інакше б вона не була багаторічним партнером Korn Ferrу і не отримувала держзамовлення в Росії", - резюмує Самар.

Нагадаємо, кандидатури на посади міністрів будуть внесені до Верховної Ради 2 грудня.