ua en ru

Під Одесою біля залізничної станції зловмисники вирізали 100 погонних метрів рейок і влаштували пожежу

Біля станції Одеса-Пересип Одеської залізниці (ОЗ) напередодні сталася пожежа, причиною якого стали злочинні дії зловмисників. Про це повідомили у прес-центрі Одеської залізниці.

Як з'ясувалося, зловмисники, розкрадаючи рейки під'їзної колії заводу "Більшовик", вирізали більше 100,5 погонних метрів рейок газосварочним апаратом.

"Пожежа сталася в результаті потрапляння вогню на суху траву, від чого сталося загоряння. Площа пожежі склала близько 1 га. Зловмисників виявив стрілок Одеського загону відомчої воєнізованої охорони Одеської залізниці, про що повідомив співробітникам лінійного відділу міліції", - йдеться в повідомленні.

На момент злочину на станції перебували близько 150 цистерн зі скрапленим газом типу пропан-бутан. Відстань від місця пожежі до цистерн зі скрапленим газом становила лише 100 метрів.

Нагадаємо, 22 серпня о 6:35 на залізничній станції "Городище" в Черкаській області в результаті сходу з рейок 20 цистерн стався розлив нафтопродуктів і загоряння 11 цистерн з локомотивом. Загалом у складі потягу знаходилося 35 цистерн.

Вдень 23 серпня рух поїздів у Черкаській області на перегоні Корсунь-Городище було відновлено.