ua en ru

Під морським дном Ізраїлю може знаходитися до 4,2 млрд бар. нафти, - експерти

Під морським дном Ізраїлю може знаходитися до 4,2 млрд бар. нафти. До такого висновку прийшли аналітики ізраїльської компанії - власника енергоактивів Delek Group Ltd. Згідно з повідомленням експертів, під газовим родовищем "Левіафан" на шельфі Середземного моря знаходяться два родовища нафти. Якщо це припущення підтвердиться, знахідка стане першим великим нафтовим резервуаром в країні, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Експерти припускають, що на глибині 5,8 тис. м з вірогідністю 17% можна знайти до 3 млрд бар. "чорного золота", на іншому родовищі з 8-процентною вірогідністю - 1,2 млрд бар. нафти на глибині 1,4 тис. м. За словами представників Delek Group, енергетичні компанії починають розвідувальні роботи при 10-відсоткових шанси на успіх. Консорціум - на газовому родовищі "Левіафан" Delek Group працює спільно з американською Noble Energy Inc. - почне буріння нової свердловини в жовтні 2010 р.
На початку серпня повідомлялося, що в родовищі "Левіафан" з 55-процентною вірогідністю виявлено 566-651 млрд куб. м газу.