ua en ru

Під Харковом побудують містечко для військових пенсіонерів, - М.Добкін

Під Харковом побудують містечко для військових пенсіонерів. Про це на нараді із питань будівництва повідомив голова Харківської обласної держадміністрації (ОДА) Михайло Добкін, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами М.Добкіна, під будівництво виділять 300 га землі. На цій території планують побудувати щитові одноповерхові будинки, в яких зможуть оселитися сім'ї військових пенсіонерів із різних регіонів України. Виробництвом конструкцій, за планами, має зайнятися спеціальний завод, який також збираються створити.
Під проект, за словами М.Добкіна, можна буде задіювати кошти Міністерства оборони України.
"Сюди можна задіювати гроші, які виділяються Міноборони під розселення. Ми отримуємо надпотужне підприємство, яке будуватиме. Це всі гроші в нашу регіональну економіку", - сказав М.Добкін.
За його словами, будинки військові пенсіонери отримають "під ключ". За попередніми розрахунками, вартість одного квадратного метра такого житла складатиме 550-600 дол.
Губернатор підкреслив, що єдиною умовою буде вимога, аби військові не обносили кожен будинок забором, "щоб це була одна велика територія".