ua en ru

Під Дебальцевим тривають запеклі бої, - ІО

Під Дебальцевим тривають запеклі бої, - ІО Сили АТО продовжують бої в Дебальцевому

В районі Дебальцевого Донецької області тривають запеклі бої між силами антитерористичної операції та бойовиками. Про це у своєму Facebook повідомив народний депутат, керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"В районі Дебальцевого тривають запеклі бої. Для взяття даного населеного пункту під свій контроль командування російсько-терористичних військ кинуло в бій всі наявні у нього резерви в даному районі", - написав Тимчук.

Зокрема, з Горлівки в район Дебальцевого перекинуто 11 танків і 5 ББМ, з Донецька - близько 300 осіб, 4 танки, 2 ЗУ-23-2, 3 вантажівки з буксируваними гаубицями Д-30, 2 БМП-2, 2 БТР-80 і 4 критих вантажівки.

"Дані сили та засоби було зібрано в двох районах Донецька (Петровському та Куйбишевському) для участі в Дебальцевської операції", - зазначив Тимчук.

Крім того, під Дебальцевим перейшли в наступ дві тактичні групи бойовиків, а ще одна тактична група (до двох посилених рот) вдарила по Дебальцевому з північного сходу. Дана операція проводилася з використанням 25 танків і 35 ББМ за підтримки 3-х артдивизионов (всього до 40 гармат ствольної артилерії і 12 установок РСЗВ).

"В результаті противнику вдалося пробитися в місто та зав'язати у східній і центральній її частинах вуличні бої. Противник продовжує здійснювати вогневої контроль дороги між Дебальцеве та Артемівському з пануючих висот (панівна (командна) висота 307,9 також зайнята противником) і перешкоджає постачання підрозділів, що обороняються в самому місті", - підкреслив Тимчук.

При цьому до вечора вчорашнього дня українська артилерія завдала вогневі удари по бойовим порядкам бойовиком в районі Логвинового та на схід від Дебальцевого.

"На зовнішньому периметрі плацдарму в районі н. п. Фащеевка українськими військами була відбита спроба формування російсько-терористичних військ атакувати український блокпост. У відповідь вогню українських військовослужбовців підбита БМП-2 терористів (була кинута екіпажем), також підбитий БТР - 70 (добитий з РПГ). Щільним фланговим вогнем противник відігнаний на вихідний рубіж", - додав нардеп.

Нагадаємо, в ході вчорашніх боїв під Дебальцевим в полон до бойовиків потрапила група бійців сил АТО.