ua en ru

Ситуація під Дебальцевим дуже сильно ускладнилася, - комбат "Донбасу"

Ситуація під Дебальцевим дуже сильно ускладнилася, - комбат "Донбасу"

Ситуація в районі н. п. Дебальцеве (Донецька обл.) дуже сильно ускладнилася протягом останніх годин. Про це повідомив народний депутат України і командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко в Facebook.

"Ситуація в районі Дебальцеве дуже сильно ускладнилася за останні години. Подальше зволікання з рішучими діями може коштувати дуже дорого. Просто статично утримуючи позиції, ми не досягнемо своїх цілей і навпаки можемо прийти до катастрофи", - написав Семенченко.

"Я як командир батальйону, народний депутат, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони наполягаю на рішучих діях по деблокування сил АТО в районі Дебальцеве і вирівнювання лінії фронту. Необхідно зберегти кістяк армії, а території ми завжди зможемо повернути. Сили АТО, Нацгвардія, ВСУ, батальйон Донбас до кінця готові виконати свій борг. Звертаємося до Верховному Головнокомандувачу з проханням прийняття негайного рішення, нанесення потужного удару по російсько-терористичним військам, висновку блокованих частин і вирівнювання лінії фронту. Головне - зберегти кістяк боєздатних частин. Ми готові виконати будь-який наказ. Ми не допустимо ніякої паніки, але настав час діяти", - вважає нардеп.

Нагадаємо, в Дебальцевому сьогодні тривають вуличні бої. Бойовики вже захопили ж/д вокзал і заявляють про контроль над більшою частиною міста.

Крім того, під Дебальцевим потрапила в полон група українських військових.