ua en ru

Майже на всій території України очікуються дощі до кінця травня, - Гідрометцентр

Український гідрометеорологічний центр (Гідрометцентр) прогнозує дощі до кінця травня майже на всій території України із температурним режимом вночі від 10 до 15 градусів тепла і вдень в межах 20-25 градусів тепла. Про це на прес-конференції сьогодні, 14 травня, заявив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда, передає кореспондент РБК-Україна.

"Надалі загалом по Україні буде переважати циклонічний характер погоди пов'язаний із випадінням дощів і на фоні помірного температурного режиму. Температура повітря порівняно із цими днями (яка спостерігається сьогодні) зросте і максимально становитиме від 20 до 25 градусів в денні години і від 10 до 15 градусів в нічні...До кінця травня майже кожного дня будуть дощі, за виключенням деяких днів", - заявив Кульбіда.

За його словами, такі умови досить сприятливі для розвитку сільськогосподарських культур.

Разом із цим, Кульбіда зазначив, що, спираючись на статистичні дані, можна стверджувати, що літо в Україні буде спекотним. "Кожне літо в Україні буде спекотним", - зазначив Кульбіда. Він також додав, що спрогнозувати конкретні показники більш ніж на 15 діб не можливо, синоптики спираються лише на статистику.

Нагадаємо, раніше в Гідрометцентрі повідомили, що в Україні з 13 травня очікуються дощі та різке похолодання.