ua en ru

Чому кільце з білого золота пожовтіло

Чому кільце з білого золота пожовтіло

Звичайні золоті колечка вже давно перестали дивувати дам. Та й до того ж багатьом не подобається традиційний жовтий відтінок прикрас. Вони б хотіли мати вироби з холодним блиском металу.

Ось чому в інтернет-магазині "Онікс" кільце з білого золота так користується популярністю. Незвичайне оформлення завжди буде привертати увагу до своєї власниці. Але ось через деякий час жінки помічають, що поверхня аксесуара пожовтіла.

Чому ж змінився колір?

В сплаві крім самого золота може бути срібло, платина, паладій. Зверху їх покривають родієм. Саме він з часом облазить і прикраса жовтіє.

Це пов'язано з такими причинами:

  1. Постійне носіння. Через людського поту верхній шар потроху роз'їдається, і проявляється жовтизна.
  2. Подряпини. Будь-які механічні пошкодження негативно позначаються на покритті. Це ж стосується і звичайної шліфовки і поліровки. Такі методи догляду не підходять. Тут потрібні більш щадні способи.
  3. Використання агресивних засобів. Чистячі речовини для догляду або побутова хімія сприяють пожовтіння металу.

Якщо хочете, щоб ваше прикраса довго зберігало свій зовнішній вигляд, запам'ятайте важливі правила:

  • тримайте всі аксесуари в спеціальних мішечках, щоб вони не дряпалися один про одного;
  • знімайте їх під час виконання домашніх робіт (прибирання, прання). Це ж стосується і тих випадків, коли миєтеся або відправляєтеся в басейн;
  • періодично віддавайте виріб ювелірам для професійного чищення. Тільки не забудьте перед цим уточнити пробу.

Купуючи прикраси з білого золота в інтернет-магазині "Онікс", забезпечте належний догляд колечка або сережках. Дотримуйтесь елементарних правил, і виріб буде радувати вас своїм бездоганним виглядом довгі роки.