ua en ru

З початку року для інвалідів обладнано 16 вокзалів і станцій

З початку року для інвалідів обладнано 16 вокзалів і станцій Фото: "Укрзалізниця" (facebook.com/golovauz)

Модернізація торкнулася Одеської та Миколаївської областей

З січня по червень 2017 залізничники облаштували для маломобільних громадян ще 16 вокзалів і станцій в Одеській і Миколаївській області. Про це повідомляє прес-центр "Укрзалізниці".

зокрема, на вокзалах і станціях Дніпропетровськ, Запоріжжя 1, Новоолексіївка, Мелітополь, Роковатая, Кривий Ріг-Головний, Бердянськ, Миколаїв для маломобільних груп населення спеціально обладнані каси. На вокзалі станції Коростень облаштована кімната гігієни. На вокзалах станцій Запоріжжя, Запоріжжя-1 і Пологи оновлено піктограми, символи і знаки.

Крім того, Подільську, Роздільній, Первомайськ-на-Бузі, Вапнярці на станціях нанесено тактильні наземні і підлогові покажчики для осіб з вадами зору, а на вокзалі станції Миколаїв встановлені інформаційні вказівники для осіб з ураженням зору, слуху та опорно-рухового апарату. Звукові маячки і пандуси на вхідних дверях встановлені на вокзалах Дніпропетровська і Запоріжжя.

Роботи ведуться у відповідності з програмою зі створення належних умов для доступу людей з інвалідністю до об'єктів залізничної інфраструктури.

Нагадаємо, раніше Рада посилила відповідальність за паркування на місцях для інвалідів. Тепер паркування на місцях для інвалідів водієм, який не має документів, що підтверджують наявність у нього або у одного з пасажирів інвалідності (крім явно виражених ознак інвалідності), тягне за собою накладення штрафу від шістдесяти до ста не оподатковуваних податком мінімальних доходів громадян.

Згідно з законом, інвалід може використовувати будь паркомісце, якщо на паркуванні відсутні позначення місць для інвалідів. Також встановлюється право на паркувальне місце для інвалідів біля житлових будинків. Розпізнавальний знак "Водій з інвалідністю" повинен буде розміщуватися на автомобілях спереду і ззаду.