ua en ru

Рада посилила відповідальність за паркування на місцях для інвалідів

Рада посилила відповідальність за паркування на місцях для інвалідів Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Документ підтримали 244 народних депутата

Верховна Рада України прийняла у другому читанні законопроект №5629 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо посилення відповідальності за паркування, зупинки, стоянки транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю". Документ підтримали 244 народних депутата, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, проектом закону пропонується збільшити штраф за паркування автотранспорту на місцях, призначених для інвалідів.

Передбачається встановити, що паркування на місцях для інвалідів водієм, який не має документів, що підтверджують наявність у нього або у одного з пасажирів інвалідності (крім явно виражених ознак інвалідності), тягне за собою накладення штрафу від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (один такий мінімум становить 17 гривень).

Згідно з законом, інвалід може використовувати будь паркомісце, якщо на паркуванні відсутні позначення місць для інвалідів. Також встановлюється право на паркувальне місце для інвалідів біля житлових будинків. Розпізнавальний знак "Водій з інвалідністю" повинен розміщуватися на автомобілях спереду і ззаду.