ua en ru

Біля узбережжя Іспанії після дводенних пошуків врятовано 3 мігранта

Біля узбережжя Іспанії після дводенних пошуків врятовано 3 мігранта Фото: порятунок мігрантів (flickr.com/mindefensa)

Човен покинув Марокко з 52 людьми на борту

Біля узбережжя Іспанії після дводенних пошуків були врятовані 3 мігранта з Марокко. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на заяву берегової охорони.

"Іспанська берегова охорона врятувала 3 осіб у вівторок з човна, що застряг в Середземному морі, після дводенного пошуку судна, яке покинуло Марокко з 52 людьми на борту", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, стурбовані африканці на південь від Сахари заявили, що гумовий човен дрейфує з тих пір, як вын вирушив з північного узбережжя Марокко.

Повідомляється, що інформатор попередив берегову охорону в неділю, що човен відплив з Аль-Хосейма в Марокко і що з тих пір цей район весь час обшукували.

Так, берегова охорона сказала, що, ймовірно, човен, який вони знайшли, був саме тим, який розшукували весь час. Вертоліт передав трьох чоловіків, 17 та двох 25 років, в іспанський порт Альмерія, де їм надали медичну допомогу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більше 100 тис. мігрантів і біженців перетнули Середземне море, щоб дістатися до Європи, при цьому загинуло 2247 осіб.