ua en ru

Біля узбережжя Гаїті стався землетрус, щонайменше 11 загинули

Біля узбережжя Гаїті стався землетрус, щонайменше 11 загинули Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Магнітуда землетрусу склала 5,9

Внаслідок землетрусу магнітудою 5,9 біля узбережжя Гаїті, який стався ввечері 6 жовтня, загинули щонайменше 11 людей. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на AFP.

Повідомляється, що епіцентр землетрусу був розташований приблизно за 19 кілометрів на північний захід від міста Порт-де-Пайкс на глибині 11,7 кілометра, повідомляє Геологічна служба США. Внаслідок струсу були зруйновані та пошкоджені багато будинків.

Президент країни Жовенель Моїз закликав громадян "залишатися спокійними", зазначивши, що місцева та регіональна влада допомагають тим, хто постраждав від стихійного лиха. Агентство цивільного захисту Гаїті заявило, що пораненим надається медична допомога у лікарнях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Індонезії під завалами після землетрусу магнітудою 7,5 і цунамі в кінці вересня можуть залишатися близько 152 тисяч осіб.

Нагадаємо, в Індонезії в результаті серії землетрусів з подальшим цунамі і виверження вулкана, за останніми даними, загинули не менше 1558 осіб. Згідно з останніми даними, в результаті стихійного лиха постраждали більше 2549 людина, 113 пропали без вісті. До того ж передбачалося, що більше 150 чоловік ще залишаються під завалами.

Як писало РБК-Україна раніше, 28 вересня 2018 року в Індонезії стався землетрус, магнітуда якого склала 7,5. На острові Сулавесі зруйновані тисячі житлових будинків, лікарень, готелів та інших будівель.