ua en ru

В Індонезії залишаються під завалами більше 150 людей

В Індонезії залишаються під завалами більше 150 людей Фото: наслідки землетрусу і цунамі в Індонезії (twitter.com/UkrZaKordonom)ыя

Число поранених перевищує 2,5 тис. осіб

В Індонезії під завалами після землетрусу магнітудою 7,5 і цунамі в кінці вересня можуть залишатися 152 особи. Про це заявив глава департаменту інформації та роботи зі ЗМІ індонезійського МЗС Ахмад Рамадан, передає РБК-Україна з посиланням на агентство Bernama.

Наголошується, що число ппоранених в результаті стихійних лих склало більше 2,5 тис. чоловік, багато з них були госпіталізовані.

За словами Рамадану, землетрус і цунамі призвели до руйнування понад 65,7 тис. будинків.

Нагадаємо, в Індонезії в результаті серії землетрусів з подальшим цунамі і виверження вулкана, за останніми даними, загинули не менше 1558 осіб. Згідно з останніми даними, в результаті стихійного лиха постраждали більше 2549 людина, 113 пропали без вісті. До того ж передбачалося, що більше 150 чоловік ще залишаються під завалами.

Як писало РБК-Україна раніше, 28 вересня 2018 року в Індонезії стався землетрус, магнітуда якого склала 7,5. На острові Сулавесі зруйновані тисячі житлових будинків, лікарень, готелів та інших будівель.

ООН виділила Індонезії 15 млн доларів для ліквідації наслідків цунамі і землетрусу. Глава ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок заявляв, що уряд Індонезії вже має досвід і гарне оснащення для боротьби з наслідками стихійних лих.