ua en ru

Після втечі Онищенка безкінна збірна України з конкуру знялася з Кубка націй

Після втечі Онищенка безкінна збірна України з конкуру знялася з Кубка націй Фото: українські конкуристи на Олімпіаді в Ріо

Українська збірна залишилася без коней

Українська збірна не братиме участі у фіналі Кубка націй із конкуру, який відбудеться 24-25 вересня у Барселоні. Причиною стало те, що українська збірна залишилася без коней, повідомив німецький галузевий журнал St. Georg, передає DW.

Видання нагадує, що невдовзі після того, як в Україні спалахнув корупційний скандал навколо депутата Олександра Онищенка, він вирішив продати своїх 40 елітних коней відомому німецькому коняру і колишньому тренеру української збірної з кінного спорту Паулю Шокемеле. Таким чином Онищенку вдалося уникнути можливого арешту тварин, а збірна України з конкуру змогла взяти участь в Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро. Утім, після закінчення Олімпіади Шокемеле забрав усіх куплених ним коней, зазначає журнал.

Таким чином, замість збірної України, яка не може брати участь у змаганнях, на фінал Кубка націй із конкуру поїде збірна Австрії.

Повідомляється, що український мільйонер Олександр Онищенко, який був оголошений в Україні у розшук і попросив політичного притулку у Великобританії, протягом останніх десяти років витратив мільйони євро, скуповуючи по всій Європі дорогих коней. Створена ним команда, яка базувалася в Німеччині, виступала під прапором України.

Нагадаємо, раніше керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що матеріали у справі народного депутата Олександра Онищенка передано на розгляд до центрального бюро Інтерполу.