ua en ru

Переможця тендеру на постачання літаків-заправників для ВПС США визначать 12 листопада 2010 р.

ВПС США визначать переможця тендеру на постачання літаків-заправників нового покоління KC-X 12 листопада 2010 р., передає Associated Press з посиланням на американські ЗМІ. Раніше оголосити переможця тендеру планували 16 серпня ц. р.
Перенесення дати завершення тендеру спричинене проханням Європейського аерокосмічного концерну (EADS) продовжити термін подання заявок на участь у конкурсі. EADS, що досі ще не подав заявку, мав намір провадити розробку та виробництво нових заправників у співпраці з американським партнером, проте два тижні тому компанія заявила, що впорається з проектом самостійно. На прохання EADS термін подання заявок було продовжено Пентагоном на два місяці - до 9 липня 2010 р.
За контракт на загальну суму 35 млрд дол. на постачання 179 літаків, як очікують, змагатимуться американська Boeing та EADS, і обидві компанії мають підтримку в Конгресі США.
Зараз основу парку "Танкерів, що літають" американських ВПС складають літаки KC-135 Stratotanker, розроблені компанією Boeing. Їх взято на озброєння ще 1957 р.