ua en ru

За попередніми даними, причиною вибуху в Дніпропетровську став вибуховий пристрій, - облпрокуратура.

"Попереднім оглядом встановлено, що причиною вибуху на вул. Харківській у Дніпропетровську став вибуховий пристрій, внаслідок чого загинула одна людина чоловічої статі". Про це сказано в повідомленні прес-служби прокуратури Дніпропетровської області.
За даним фактом 13 жовтня 2009 року слідчим управлінням УВС області порушено кримінальну справу за п.5 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство, скоєне способом, небезпечним для життя багатьох людей, яке карається позбавленням волі на термін від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі).
Нагадаємо, прес-секретар ВАТ "Дніпрогаз" Ірина Ожегова повідомила РБК-Україна, що вибух на вулиці Харківській у Дніпропетровську, вірогідно, стався через несанкціоноване втручання в систему газопостачання. "Труба достатньо міцна, і вибухнути вона могла тільки через стороннє втручання в систему", - сказала вона. За її словами, на даний момент газова труба знаходиться на експертизі. "Ми чекаємо на висновок прокуратури. Ведеться слідство", - сказала І.Ожегова.
Попередньою версією причини вибуху ВАТ "Дніпрогаз" називався наїзд Камазу на газопровід. На даний момент ця причина розглядається як менш вірогідна.
Нагадаємо також, в Кіровському районі Дніпропетровська на вулиці Харківській, 4, у п'ятиповерховому житловому будинку сьогодні близько 9:00 стався вибух на зовнішній трубі побутового газу, повідомляв голова прес-служби МНС України Ігор Кроль. Рятувальники МНС, які негайно прибули на місце, терміново евакуювали з приміщень 10 людей. Близько 10:00 наслідки вибуху було ліквідовано. На місці працювали 35 рятувальників і 8 одиниць техніки МНС, працівники медицини катастроф, правоохоронці, бригади міськводоканалу, електромережі і міськгазу.
Нагадаємо також, що за інформацією правоохоронних органів, у результаті вибуху загинув дніпропетровський бізнесмен В.Брагинський, який мешкав у будинку неподалік.
В.Брагинський, якого пов'язують з Геннадієм Корбаном (ФПГ "Приват"), із серпня 2007 р. посідав посаду генерального директора МБК "Україна-Канада". Раніше він очолював дніпропетровське комунальне підприємство "Облводоканал", ТОВ "Придніпровське управління будівництва".
"Міжнародну будівельну компанію "Україна-Канада" було створено в грудні 2003 року, вона входить до складу корпорації "МБК".