ua en ru

За неофіційними даними, Volkswagen може зробити пропозицію про поглинання MAN.

За неофіційними даними, німецький автоконцерн Volkswagen може зробити пропозицію про поглинання німецького виробника вантажних автомобілів MAN SE. Як передає Reuters з посиланням на німецькі ЗМІ, найближчим часом Volkswagen, якому вже належить майже 30% акцій MAN, може зробити пропозицію про покупку акцій, що залишилися. Про можливість подібної операції раніше згадував голова ради директорів Volkswagen Фердинанд Піх, який за сумісництвом є головою ради директорів MAN. Офіційні представники компаній інформацію не коментують.

Повідомляється, що поглинання MAN може відбутися одночасно із злиттям цієї компанії з шведським виробником вантажівок Scania. Volkswagen в березні 2008 р. збільшив свою частку в шведському виробнику вантажівок Scania AB до 68,8% голосуючих акцій, викупивши частку компанії Investor AB і Wallenberg Foundations. За 134,7 млн акцій Scania німецька компанія заплатила 2,9 млрд євро.

Нагадаємо, що чистий прибуток Volkswagen за 9 місяців 2009 р. знизився на 82,5% - до 655 млн євро в порівнянні з 3,73 млрд євро, отриманими за аналогічний період роком раніше. Виручка компанії за 9 місяців 2009 р. впала на 9,7% і склала 77,16 млрд євро проти 85,43 млрд євро роком раніше.

Volkswagen Group є одним з найбільших світових автовиробників. Компанія випускає автомобілі під брендами Volkswagen, Audi, Seat, Skoda.

Чистий прибуток німецького машинобудівного концерну MAN AG за 9 місяців 2009 р. знизився на 80% - до 214 млн євро в порівнянні з 1,07 млрд євро, отриманими за аналогічний період роком раніше. Обсяг продажів компанії за звітні 9 місяців зменшився на 20% і склав 8,77 млрд євро проти 10,98 млрд євро роком раніше.