ua en ru

За неофіційними даними, Japan Airlines може скоротити 15,6 тис. співробітників.

За неофіційними даними, японська авіакомпанія Japan Airlines Corp. може скоротити 15,6 тис. співробітників. Це більш, ніж на 2 тис. перевищує раніше озвучений показник. За інформацією японських ЗМІ, скорочення матимуть місце аж до 2013 р. Передбачаються також інвестиції у розмірі 300 млрд ієн (3,3 млрд дол.), передає Associated Press.

Раніше повідомлялося, що Japan Airlines може оголосити про банкрутство 19 січня 2010 р., згідно з планом уряду країни з реструктуризації компанії. Ця ж програма передбачає скорочення 13 тис. працівників авіаперевізника, що складає 30% від всіх його співробітників.

Japan Airlines, заборговувала кредиторам 3,8 млрд дол., користувалася програмою допомоги уряду Японії. Напередодні суд округу Токіо ухвалив, що держава має право оголосити авіаперевізника банкротом.

Американська авіакомпанія Delta Air Lines Inc. пропонувала керівництву Japan Airlines Corp. інвестиції в обсязі 1 млрд дол., а нинішній партнер японської компанії, American Airlines - 1,4 млрд дол.

Japan Airlines Corp. є головним авіаперевізником Японії. Літаки компанії здійснюють рейси до 35 країн світу. Минулого фінансового року, який завершився 31 березня 2009 р. компанія перевезла 52 млн пасажирів і 1,1 млн т вантажу.