ua en ru

За уточненими даними, 31 людина загинуло в результаті нападу терористів на готель у Могадішо

За уточненими даними, в результаті атаки терористів на готель в столиці Сомалі м. Могадішо загинула 31 людина. Про це повідомила сьогодні місцева влада. При цьому, як повідомляється, із загального числа жертв трагедії шестеро були членами парламенту Сомалі, передає РБК з посиланням на Associated Press. Раніше повідомлялося про загибель 15 людей, які були парламентарями Сомалі.
Відповідальність за сьогоднішній теракт вже узяли на себе бойовиків екстремістського угрупування "Аль-Шахаб", пов'язаного з терористичною організацією "Аль-Кайеда".
Нагадаємо, напад відбувся сьогодні вранці в одному з готелів столиці Сомалі. Бойовики з вогнепальною зброєю і вибуховими пристроями увірвалися в будівлю готелю, де часто проживають члени парламенту і високопоставлені чиновники. Як повідомлялося, після атаки один з екстремістів сховався з місця злочину. В даний момент спецслужби Сомалі проводять операцію по його упійманню. Готель і прилегла територія оточені.
Ісламські бойовики контролюють велику частину столиці Сомалі. Протягом останніх трьох років вони вже кілька разів намагалися повалити уряд країни.