ua en ru

За уточненою інформацією, в Японії сталося три землетруси, один магнітудою 8,8 і два - по 6,4

За уточненими даними, в Японії сталося не два, а три землетруси. Як повідомляє Національна геологічна служба США, магнітуда першого, найбільш сильного, склала 8,8, в той час як двох інших - по 6,4. При цьому перший землетрус почався в 7:46 (за Києвом), другий - о 8:06, а третій- в 8:07, повідомляє РБК.

Епіцентри повторних землетрусів були зафіксовані біля узбережжя острова Хонсю. Їх вогнище розташовувалося на глибині 25,1 км і 35,4 км відповідно. Епіцентри землетрусів знаходилися, зокрема, в 113 км від міста Івакі (префектура Фукусіма) і 125 км від Моріока (префектура Івате). Відстань від Токіо складало близько 205 км.

Японські геологи попереджають про наближення 10-метрової хвилі цунамі до всього тихоокеанського узбережжя острова Хонсю. Хвиля від першого землетрусу вже обрушилася на узбережжі острова. Її висота оцінюється в 4 м.

Влада прибережної префектури Міягі, де підземні поштовхи могли завдати найбільш сильний шкоди, звернулися до прем'єр-міністра Японії Наото Кану з закликом надіслати армію в регіон для допомоги місцевому населенню. За оцінками експертів, сьогоднішні поштовхи могли стати найсильнішими у Японії за останні 20 років.

За словами очевидців, в японській столиці Токіо знову тряслися будівлі. Влада прийняла рішення закрити міжнародний аеропорт Наріто в Токіо. Тим часом вже надходять дані про безліч поранених і постраждалих в результаті першого землетрусу. Інформації про загиблих поки не надходило.