ua en ru

За результатами обліку сухих пайків нестач та надлишків не виявлено, - Міноборони

Міністерство оборони України заявляє, що за результатами обліку сухих пайків, отриманих у поточному році як гуманітарна допомога, нестач та надлишків не виявлено.

Міністерство оборони України заявляє, що за результатами обліку сухих пайків, отриманих у поточному році як гуманітарна допомога, нестач та надлишків не виявлено. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони.

Так, у березні поточного року збройні сили країн-партнерів в якості гуманітарної допомоги передали Збройним силам України 300 тис. раціонів сухих пайків MRE, які через об'єднані центри забезпечення були видані ВСУ.

Відзначається, що військовою службою правопорядку у Збройних силах України проводиться перевірка інформації про правильність використання та випадків незаконного збуту раціонів сухих пайків MRE.

Нагадаємо, 6 червня стало відомо, що в Миколаївській області в ході перевірки торгових місць роздрібної торгівлі на міському ринку м. Очаків у місцевого жителя виявлено у продажу сухі пайки MRE. Чоловік пояснив, що американські сухпайком передав військовослужбовець однієї з військових частин міста Миколаївської області. "Попередньо встановлено, що зазначені сухі раціони були залишені військовослужбовцями збройних сил США після проведення у 2011 році командно-штабних навчань "Сі-Бриз 2011", як такі, що не використані. У зв'язку з тим, що в даних сухих раціонах закінчувався термін придатності, начальник продовольчої служби військової частини в корисливих цілях передав громадянину під реалізацію 44 раціону сухих пайків MRE", - йдеться в повідомленні.
Даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань, кваліфіковано правопорушення у відповідності зі ст. 198 КК України.