ua en ru

За результатами екзит-полів різниця між лідерами виборів мера Луганська - 1,5-6,5%

У Луганську опубліковано дані трьох екзит-полів з виборів мера. Згідно з опитуваннями після голосування, лідирують два кандидати - нинішній мер, кандидат від Партії регіонів Сергій Кравченко і представник КПУ Спиридон Кілінкаров, передає радіо "Свобода".
За даними Київського центру соціологічних досліджень "Социс" та міжнародної мережі TNS group, С.Кравченко набрав 34,7% голосів, С.Кілінкаров - 31,8%.
За підсумками екзит-полу, проведеного компанією Research Branding Group, лідирує С.Кравченко (36,6%), на другому місці С.Кілінкаров (35,2%).
За даними екзит-полу організації "Агентство стійкого розвитку Луганського регіону", С.Кравченко набрав 40,9% голосів виборців, С.Кілінкаров 34,2%.
С.Кілінкаров вже заявив, що при такій мінімальній різниці вирішальним фактором буде підрахунок протоколів з мокрими печатками. Комуніст не виключає можливості перерахунку голосів на окремих дільницях.
"Зберемо протоколи, потім будемо давати оцінку. У нас дуже багато актів складено щодо порушень. По кожній дільниці - не менше 20 порушень. На таку різницю могли вплинути "підвози" та "каруселі". Там, де будуть порушення, або провал по окремим дільницям, будемо вимагати перерахунку голосів", - сказав С.Кілінкаров.
Зібрати всі протоколи з мокрими печатками штаб С.Кілінкарова збирається за 3-4 дні.