ua en ru

За проектом держбюджету України на 2012 р. обсяги державних запозичень скоротяться на 17,4%, - Ярошенко

Згідно з проектом держбюджету України на 2012 р. обсяги державних запозичень скоротяться на 17,4%. Про це на засіданні уряду заявив міністр фінансів Федір Ярошенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Протягом 2012 р. буде проведений комплекс заходів, орієнтованих на скорочення фінансування бюджету за рахунок боргових операцій, у тому числі через жорстку політику щодо умов вартості і строків запозичень. Так обсяги державних запозичень скоротяться майже на 17,4%", - сказав Ярошенко.
Міністр зазначив, що міністерство продовжить роботу зі своєчасного виконання своїх зобов'язань, у тому числі по відношенню до наявних боргів.
"Витрати на обслуговування держборгу складуть 30 млрд грн, з яких третина або 10 млрд грн створені попередниками. Доказом скоординованої політики з держборгами є те, що інвестори адекватно сприймають ситуацію, спостерігається поступове скорочення співвідношення держборгу до ВВП, 27,6%, що на 2 ,4% нижче показника попереднього року. Згідно бюджетної політики на 2012 р. цей показник спрогнозований в розмірі 30% від ВВП", - сказав Ярошенко.
За його словами, держгарантії складуть не більше 1% від ВВП і будуть спрямовані на реалізацію виключно інвестиційних та інноваційних проектів, орієнтованих на експортний потенціал національної економіки.