ua en ru

За останніми даними, в результаті теракту в столиці Сомалі загинули не менше 100 осіб

За останніми даними, в результаті теракту в столиці Сомалі м.Могадішо загинули не менше 100 осіб. Про це повідомляє радіостанція "ВестиFM" з посиланням на міську службу швидкої допомоги. В той же час Reuters уточнює, що поранення різного ступеня складності одержали близько 90 людей.

Нагадаємо, 4 жовтня в Могадішо у комплексу урядових будівель вибухнула автомашина, начинена вибухівкою. За словами очевидців, вантажівка була направлений водієм-смертником на ворота урядового комплексу і підірвана. Вибух був дуже потужним. BBC повідомляє, що головна будівля комплексу повністю зруйнована.

Серед убитих і постраждалих є студенти, які стояли в черзі до міністерства освіти, щоб здати іспит на отримання стипендії для навчання в Туреччині.

Представник ісламістського угрупування "Аль-Шабаб" шейх Мохаммед Алі Раге заявив в інтерв'ю BBC про відповідальність угрупування за напад.

У момент вибуху в головній будівлі комплексу проходило засідання міністрів перехідного уряду країни, проте поки незрозуміло, чи постраждали вони від нападу.

У Сомалі немає центрального уряду з 1991 р. і слабкий перехідний уряд, що користується підтримкою ООН, намагається протистояти ісламістським угрупованням.

Рух "Аль-Шабаб", який пов'язаний з "Аль-Кайедою", контролює більшу частину країни в південних і центральних районах. Він відступив з Могадішо два місяці тому, але минулого тижня спробував зайняти два міста поблизу кордону з Кенією. Ця спроба була відбита урядовими військами.